the untold
VIDEO COURSE

leer krachtige video's maken
in jouw eigen unieke beeldtaal en visuele stijl

Wil je graag (semi) professioneel starten met video maar heb je eerst nood aan begeleiding?
In deze cursus krijg je een technische basis, verdiepen we ons in beeldtaal en verhaalopbouw. En leer je hoe je er een boeiend geheel van maakt door middel van een creatieve montage.

VOOR WIE

Deze cursus is gemaakt voor wie video op professionele manier wil kunnen inzetten.
Voor ondernemers die zélf voor professionele videocontent willen kunnen zorgen.
Voor fotografen die hun aanbod willen uitbreiden met video.
Voor beginnende videografen die hun skills willen aanscherpen.

Je hebt wel een camera nodig waarbij je diafragma en sluitertijd zelf kan aanpassen. Voor enkel een smartphone denk ik dat deze cursus te uitgebreid is.

Video is veel meer dan mooie shots achter elkaar kleven op een hip muziekje.
Met video neem je jouw kijker mee in een wereld en gebruik je daarvoor bewegende beelden … traagheid, snelheid, overgangen, stemmen, muziek, stiltes.

Een video bestaat uit een begin, een midden en een einde … dat klinkt heel logisch. Maar als je eens goed kijkt, zakken video’s vaak in elkaar na een flitsend begin. Om je kijker mee te voeren en geboeid te laten blijven kijken, moet je een opbouw hebben, een verhaal. Het is een puzzel waar de stukjes mooi in elkaar passen en niet geforceerd aan elkaar vastplakken.

INHOUD VAN DE CURSUS?

HOOFDSTUK 1: DE TECHNISCHE BASIS

in dit hoofdstuk leer je de technische aspecten van het maken van een video.
Ik vertel je oa. meer over welke instellingen je best wanneer gebruikt en waarom. Maar het is wel aan jou om uit te zoeken waar je die instellingen vindt op jouw specifieke camera. Want helaas ken ik niet alle camera's uit het hoofd. ;)

HOOFDSTUK 2: BEELDTAAL

Nu we het technische luik gehad hebben, gaan we over naar het maken van inhoudelijk sterke beelden. In dit hoofdstuk geef ik je ideeën en inspiratie, maar is het vooral belangrijk dat je je eigen beeldtaal verder ontwikkelt en uitdiept.

HOOFDSTUK 3: VERHAALOPBOUW

Nu is het tijd om naar het grotere plaatje te kijken. Naar het verhaal. Want dat is meer dan een verzameling technische en inhoudelijk interessante beelden na elkaar.
In ieder verhaal zit er een opbouw: een begin, een midden, een einde. Wat wil je vertellen met je video? En hoe ga je dat precies doen? Er zijn namelijk meerdere manieren om eenzelfde verhaal te vertellen. Maar de ene manier betovert net iets meer dan de andere.

HOOFDSTUK 4: MONTAGE

En nu werken we het geheel op een creatieve manier af! We plaatsen alle puzzelstukjes samen tot ze een perfect geheel vormen. We werken met audio, voegen de juiste muziek toe. We knippen, plakken ... we bepalen de volgorde, het ritme, de overgangen. Ook hier zoek je naar jouw eigen stijl, jouw eigen stem.
Ik gebruik zelf Adobe Première Pro.

the untold mentoring - traject 3

VERLOOP VAN DE CURSUS
De cursus bestaat uit 4 hoofdstukken. Een 40-tal video’s die je doorheen de technische basis, beeldtaal, verhaalopbouw en montage leiden. Ik deel heel open en eerlijk mijn eigen ervaringen en hoe ik zelf te werk ga om video’s te maken.


2 x 1-OP-1 ZOOM MEETING

Doorheen of na de cursus – dat plan jij zelf in hoe je het verkiest –  zijn er twee zoom meetings met mij. Dit is een 1-op-1 meeting dus enkel wij tweeën zijn aanwezig, zodat je alle ruimte krijgt om individuele vragen te stellen.
Iedere zoomsessie wordt ook opgenomen zodat je die achteraf kan herbekijken.

Na de cursus heb je levenslang (of toch zolang “the untold” bestaat 🙂 ) tot het cursusmateriaal.

PRIJS
749€ excl BTW (906,29€ incl BTW)
Stuur me gerust een mailtje als je liever in termijnen betaalt.

DATA

Op 1 november 2022 gaan de deuren opnieuw open!