Voor De Show

Fotografie en videografie voor non-profit.

De vzw Cultuurconnect (waar ik al eerder deze fotoreportage voor maakte) ontwikkelde een theaterspel om kinderen van de lagere school voor te bereiden op een theateruitstap. “Voor De Show” is een interactief spel waarbij Theo, het theaterspookje, de kinderen spelenderwijs leert hoe het er aan toe gaat in het theater.

Het spel werd eerst uitgetest in elke klassen van een Antwerpse lagere school. Tijdens die test maakte ik foto’s en videobeelden voor een korte teaser video.
Wat heerlijk om die kinderen zo te zien opgaan in de kracht van theater en dans! Ze kregen zelf muzische opdrachten en konden zo de kunstenaar in zichzelf ontdekken. Er werd getekend, geacteerd en gedanst (amai, wat een moves hadden die kereltjes en dametjes, zeg!). De kinderen leerden over de etiquette van het theater, over waar de makers van de voorstelling hun inspiratie haalden. Over verbeelding en over de verschillende thema’s die in de voorstelling waar ze naar gaan kijken aan bod komen.

Alle foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de maker, Vicky Bogaert.