Een fotoreportage in het kinderziekenhuis
Lieselot van Cultuurconnect vroeg me of ik tijdens de kerstvakantie een foto-opdracht voor hen wilde doen. Om sfeerfoto’s te maken tijdens een live stream in het kinderziekenhuis in Brussel. Er zou een kindertheatervoorstelling live vanuit het Paleis in Antwerpen worden vertoond op groot scherm in verschillende kinderziekenhuizen. Cultuurconnect is een superfijne organisatie met als doel een brug te zijn tussen lokale cultuurhuizen, bibliotheken, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven. Ik deed al enkele projecten voor hen en ze zijn zonder overdrijven één van mijn favoriete aanvragers! Ik vind hun projecten altijd zo waardevol en sta volledig achter hun visie.
De voorstelling die werd vertoond was het fantastische Groezel of Grijsje, het levende radijsje. Een visueel ontzettend prikkelende voorstelling met ook heel wat tongue in cheek-grapjes voor de volwassenen.

Wees wie je bent, dat is wie je wordt.

Het verhaal gaat over Groezel, een radijsje, dat op het eind van haar leven wordt geïnterviewd en terugkijkt op haar leven. Ze heeft zich haar hele leven afgevraagd wie ze is en wat ze graag doet. En door van het ene avontuur in het andere te belanden en onderweg kennis te maken met heel veel andere gekke figuren, leert ze zichzelf beter kennen. En vooral: leert ze zichzelf aanvaarden zoals ze is.

Een verhaal waar iedereen zichzelf wel eens kan herkennen. En een boodschap die kinderen niet vroeg genoeg kunnen horen: je hoeft niet per se anders te willen zijn, of net als de anderen willen zijn. Als je gewoon jezelf bent, ben je het allerinteressantst. Enfin, zo zag ik het toch.

Maar dus, deze voorstelling werd live gespeeld in het paleis en tegelijk live ge-streamd in de kinderziekenhuizen. En wat een hartverwarmend gebeuren was dat. Het Paleis had voor échte theatertickets gezorgd die de kinderen in het ziekenhuis kregen als ze het zaaltje binnen kwamen. En uiteraard was er ook een programmaboekje.
Maar het ALLERmooiste moment kwam op het einde. Vlak na de voorstelling, kwamen alle acteurs nog eens op het podium. Ze vertelden aan de kinderen in de zaal dat er camera’s stonden in de zaal zodat kinderen die in het ziekenhuis moesten verblijven ook mee konden genieten. En ze riepen iedereen in de zaal op om zich naar een camera te draaien en te zwaaien.
Wie mij een beetje kent, weet dat dat voor mij al voldoende is om een krop in de keel en tranen in de ogen te krijgen. 🙂
Het was me een eer om deze fotoreportage in het kinderziekenhuis te mogen maken.