persoonlijk werk

the day the world stood still

Een heel persoonlijk videoverhaal.

Vorig jaar was ik in Brighton. Een stad waar ik me instant thuisvoelde. En dat deed deugd, want ik was er gedurende een vreemde tijd in mijn leven. Er raasde een kleine maar krachtige storm door mijn hoofd en door mijn hart. Het leven en haar onvoorspelbaarheid zorgden voor veel verwarring, twijfels en onzekerheid en ik had nood aan wat gemoedsrust.
Onderweg las ik gedichten van John Cooper Clarke en eentje dat ik niet uit m’n hoofd kreeg was “The Day The World Stood Still”. Ineens de beste inspiratie.
Ik was in Brighton voor enkele fotoshoots, maar tussendoor nam ik wat video op voor mezelf. Ik had geen verhaal of scenario in gedachten, maar liet me leiden door wat ik zag. En het gedicht zat steeds in m’n achterhoofd.
Onlangs keek ik eindelijk naar al videoshots en besloot er een korte montage mee te maken.
Dit is het geworden. Ik heb er even over gedaan om het te durven delen omdat het voor mij heel persoonlijk en kwetsbaar aanvoelt. Maar als ik andere mensen hun verhaal vastleg, moet ik dat met het mijne ook durven doen. Vind ik.
Vandaar dit persoonlijk videoverhaal.
Ik vind het ook erg belangrijk om persoonlijk werk te maken, omdat ik er alleen maar een betere maker van kan worden. Ik heb de ruimte om te experimenteren en de tijd om dieper na te denken over hoe een verhaal te vertellen. En waarom op die manier en niet op een andere.
Ik vind het ook erg belangrijk om persoonlijk werk te delen, omdat ik er van overtuigd ben dat klanten niet alleen kiezen voor je portfolio, maar ook voor de stem erachter.

De mooie muziek in deze video is van Osker Wyld.