Sinitta

Ik kreeg een tijdje geleden een superlief privé bericht via instagram van Sinitta. De inhoud van dat berichtje houd ik liever tussen ons,
maar ze schreef er zelf dit over:

“Het begon allemaal toen ik Vicky zag in een veld tussen Zoutleeuw en Landen. Er was een oude verwarde meneer aan het wandelen die duidelijk daar niet thuis hoorde. Toen ik eindelijk mijn papa had kunnen overtuigen om terug te draaien, was Vicky er al om exact dat te doen wat ik ook wou doen. Ze had de situatie onder controle. Ik wist wie Vicky was want ik volgde haar al een hele tijd op Instagram, ik was enorme fan van haar fotografie en helemaal van haar videografie. Een tijdje terug besloot ik dat het genoeg was om van ver te bewonderen dus stuurde ik haar een berichtje om te zeggen hoe enorm cool ik haar vond en dat ik leuk vond dat zij ook in Landen woonde. Als ze eens zou willen samen shooten. Ge kent da wel, zo een heartfelt berichtje. Wat dan uiteindelijk heeft geleid tot heartfelt gesprekken. Wat dan uiteindelijk heeft geleid tot dit heartfelt mini videootje. Zoals Charles Bukowkski ooit zei: nothing ever happened in life unless I caused it.”

Wat ben ik blij dat we elkaar nu ook in het echt mogen kennen.
Want wat een topgriet is die Sinitta. Echt.

Bij onze eerste ontmoeting maakte ik deze beelden. Zonder een echt verhaal in gedachten, zonder een welbepaald doel. Ik wilde de sfeer vastleggen en alles organisch laten gebeuren.
En wat er gebeurde … kan ik niet anders beschrijven dan “magie”.

Ik vond een stukje prachtige muziek die voor mij perfect paste bij de sfeer van dat moment. De tekst die ik gebruikte in deze video, komt uit het nummer “Rings of Saturn” van Nick Cave, één van mijn favoriete nummers aller tijden. Een nummer dat me steeds opnieuw ontzettend ontroert.

Daarom maak ik zo graag video … er zijn zo veel extra tools die ik kan gebruiken om het verhaal te vertellen: tekst, muziek, geluid … .