persoonlijk werk

R E V E L A T I O N S

Een moderne dans video. Dat had ik nooit eerder gemaakt.

Ik had op mijn facebookpagina een oproep geplaatst. Ik was op zoek naar een vrouw die het zag zitten om te bewegen voor mijn camera. Die zich durfde laten gaan. Ik wilde een filmpje maken maar had nog geen idee hoe of wat. Dat wilde ik laten afhangen van de persoon die zich zou aanmelden. Eén van die vrouwen was Evelyne, een danseres, choreograaf, danscoach en oprichter van vzw Moving Ground. Evelyne is een enorm geëngageerde, gepassioneerde vrouw met het hart op de juiste plaats. Helemaal my kind of person.
Toen ze mij contacteerde, vroeg ik haar of ze het zou zien zitten om een choreografie voor de camera te brengen. Dat leek me een win-win, zij doet wat ze het best kan en ik vond het een interessante uitdaging om een moderne dans video te maken.

Ze haalde er de fantastische danser Brandon bij en ze maakten samen een choreografie geïnspireerd door de schildpaddentrek naar zee. Dus was het logisch dat we aan het water filmden. Dat deden we op het kleine strand van Sint Anneke in Antwerpen.
Ik kon me helemaal laten gaan met de montage en besliste ook een soort van choreografie in de montage zelf te verwerken. Kijk gerust naar het filmpje, dan begrijp je ongetwijfeld wat ik bedoel. 😉

Ik ken Antwerpen niet zo goed, maar ik moet intussen toegeven dat ik het een zeer inspirerende stad vind. Dit filmpje over Kaat en Niels speelt zich ook volledig af in ‘t stad. Het is een stad met zo veel verschillende gezichten.