Voor auteur en illustrator – en gewoonweg fantastisch lieve mens – Jan De Kinder maakte ik een portretreeks.
Jan schrijft en illustreert boeken, geeft workshops, lezingen over zijn boeken, tekent live tijdens theatervoorstellingen, … en daarvoor heeft hij regelmatig portretfoto’s nodig voor in brochures. Een opdracht waar ik me met véél plezier wilde vervullen. Ik ben zelf fan van zijn werk, dus het was me een eer om dit voor hem te mogen doen. Bovendien is Jan één van de aangenaamste mensen die ik ken. Kind people are my kind of people.
Check ook zeker zijn instagram en facebookpagina om op de hoogte te blijven van zijn werk.

We maakten deze portretreeks in zijn atelier. Ik werk heel graag in de eigen werkruimte van een creatieve maker, omdat die ruimte ook zo veel vertelt over de bewoner ervan. Al die creatieve tools werken bijzonder inspirerend en geven meer mogelijkheden om wat experimentelere portretfoto’s te maken.

Ik werk ontzettend graag voor en samen met creatieve ondernemers.
Een hele tijd geleden (in 2010 zelfs, bleek na kort opzoekingswerk) bracht fotograaf Todd Selby het boek “The Selby is in your place” uit waarvoor hij creatieve makers in hun eigen huis had gefotografeerd. (Hier zie je zo’n voorbeeld.) Dat was zo’n inspirerende reeks voor mij.
Dus als je een creatieve maker bent/kent die graag wat portretfoto’s wil laten maken in diens eigen huis en werkruimte? Slechts één adres! Ik kom met plezier af. (Zelfs naar het buitenland!)

(Alle foto’s zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de maker, Vicky Bogaert.)